Založ si blog

Bratislava očami „cezpoľného“

Poznáte tie reči? Bratislava?-tu by som teda nechcel bývať, betonová džungľa, arogantný ľudia, autá, smrad, bezdomovci… Asi každý kto sa pohybuje v Hlavnom meste sa s takými rečami stretol. Sám som odviedol kopu priateľských debát na túto tému a to najmä s mladými študentmi z celého Slovenska, skoro všetci (čo neboli Bratislavčania) mali jedno spoločné, s takýmto názorom sem už prišli a buď sa v ňom utvrdili alebo si ho postupom času upravili- bohužial, subjektívne tých druhých bolo menej. Je zaujímavé, že ich najčastejší plán je prísť, vyštudovať, prípadne zarobiť a ísť naspäť do rodného kraja alebo do sveta. Mnohý, možno väčšina z nich tu však zostane, založí rodiny, kariéru, firmy a podobne, čo by bolo v poriadku (však komu sa podarí splniť všetko čo si naplánuje?), čo je ale nešťastné títo ľudia často v sebe stále nesú nechuť k Bratislave a Bratislava reakčne k nim.

A tu by som chcel povedať všetkým, nie len mimo Bratislavským, skúste otvoriť oči, skúste posnoriť, alebo ísť inou cestou ako doteraz a až potom reálne, bez predsudkov hodnoťte. Ak sa Vám niečo zapáči alebo znepáči podeľte sa o tom zo svojimi priateľmi prípadne napíšte tu na blog.

Sám pochádzam zo severu Slovenska, žil som v Martine, Trnave, Pezinku a až Bratislava sa mi stala druhým domovom, ani zďaleka nie je dokonalá (to je na samostatnú kapitolu skoro všetci poznáme jej problémy- o niektorých z nich tu ešte budem písať), ale ani nikdy dokonalá nebude keď ľudia čo v nej žijú, ju budú brať len ako nutné zlo, keď sa na ňu nenaučia jedni aj druhí byť hrdí, a keď nebudú bojovať za jej aj svoju krajšiu a príjemnejšiu tvár.

Bratislava má čo ponúknuť, okrem známych vecí dokonca aj tak často skloňovanú  prírodu: Železná studienku, Koliba, Dunaj (Slovákmi stále neobjavený), sad Janka Kráľa, ZOO, množstvo parkov…. Treba len chcieť a ísť. Ak má niekto ďalšie tipy tak sem s nimi, na blogy a na fóra či inak medzi ľudí. Lebo čas strávený v príjemnom prostredí mesta či prírody má svoju vysokú hodnotu.

 

jozefj

Kotlebova tajná zbraň

10.06.2016

Nechcel som ani písať o Kotlebovi , ale po včerajšej skúsenosti jednej známej pani musím. Pani skoro 70-ka, v tejto chvíli už na vozíčku (aj keď pár krokov prejde) bola prepustená z nemocnice a dovezená zdravotnou prepravnou službou aj s vozíkom pred dvere bytovky a tam ponechaná napospas svojmu osudu. Vtip je ten, že výťahy sú na medziposchodiach, takže jedno [...]

Zdravotníctvo – najľahšie ministerstvo

23.05.2016

Najviac, zo všetkého ma prekvapí, keď niekto vyhlasuje aký komplikovaný a ťažko zvládnuteľný rezort je zdravotníctvo. Myslím si, že to je presne naopak, keby som mohol byť ministrom tak určite chcem zdravotníctvo, to je totiž v takom stave, že stačí urobiť „hoci čo“ múdre a bude to viditeľným prínosom. Ani netreba vymýšľať komplikované schémy, [...]

Bratislavské psie hovná –čo s tým?

29.04.2016

Každý kto sa pohybuje v Bratislave sa už „stretol“ prípadne aj našliapol na niečo hnedasté a mazľavé. A hneď má človek krajší deň JJ. Pomaly sa bude oteplievať a spolu so slniečkom bude vonku viac ľudí tráviť viac času a tak si užijeme aj viac nadávania na „hnedý zážitok“ a ich tvorcov. Smutné je, že tento „jav“ nájdeme aj na detských [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

jozefj

Každá minca má dve strany a jednu hranu

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 9192x
Priemerná čítanosť článkov: 2298x

Autor blogu

Kategórie